Skip to content

GB1 FUNDAMENTALS

GB1 FUNDAMENTALS (beginners programma)

Het GB1 Fundamentals programma van Gracie Barra is een lesprogramma voor beginners dat is ontworpen om studenten kennis te laten maken met de basisprincipes en technieken van Braziliaans Jiu-Jitsu. Het is op maat gemaakt voor mensen met weinig tot geen ervaring in vechtsporten en heeft als doel een sterke basis van vaardigheden en kennis op te bouwen. Het programma richt zich op het aanleren van de essentiële technieken die gebruikt worden in Braziliaans Jiu-Jitsu, waaronder takedowns, sweeps, submissions en zelfverdedigingsmanoeuvres. Studenten leren hoe ze deze technieken op de juiste manier moeten uitvoeren, zowel op de grond als in staande situaties. Naast het aanleren van technieken, legt het GB1 Fundamentals programma ook de nadruk op fysieke fitheid en conditie. Studenten doen verschillende warming-up oefeningen, oefeningen en rollende sessies om hun kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en algehele conditie te verbeteren. Verder bevat het programma zelfverdedigingstechnieken en -strategieën om studenten te helpen zich zelfverzekerd en veilig te voelen in echte situaties. Dit houdt ook in dat je leert hoe je je kunt verdedigen tegen veelvoorkomende aanvallen en hoe je kunt ontsnappen uit gevaarlijke posities.

Het GB1 Fundamentals programma volgt een progressieve leerstructuur, waarbij elke les voortbouwt op de concepten en technieken die in eerdere sessies zijn aangeleerd. Studenten worden aangemoedigd om regelmatig te oefenen en consequent lessen bij te wonen om hun vooruitgang te maximaliseren. In het algemeen heeft het GB1 Fundamentals programma als doel een uitgebreide introductie te geven in Braziliaans Jiu-Jitsu, waarbij studenten worden voorzien van de nodige vaardigheden, kennis en zelfvertrouwen om hun reis in de vechtsport voort te zetten.

We raden je aan 15 minuten voor het begin van de les aanwezig te zijn. Wanneer je komt voor een proefles kun je aan de trainer een leenkimono vragen. Aan het begin van de les gaat iedereen in een rij staan (van laagste naar hoogste band). Je zult merken dat de instructeur een duidelijke opzet voor de les aangeeft. Dit is gebruikelijk. De lesroutine is altijd hetzelfde, dus je weet precies wat je kunt verwachten tijdens elk onderdeel van de training; de technieken veranderen echter! Je leert meer dan 100 techniekcombinaties gedurende vier maanden (bij minimaal 2 keer per week trainen), dus wees klaar voor de reis! Je zult ook veel leren van medestudenten. Tegen het einde van de les zal je fysiek moe zijn maar mentaal opgewekt. Raak echter niet te uitgeput – we hopen je de volgende dag terug te zien! Vergeet niet dat je zoveel kunt trainen als je wilt.

GB1 Foundations program