Skip to content

GB1 FUNDAMENTALS

Beginners programma

GB1 Fundamentals (GB1) is een lesprogramma voor beginners ontworpen door Gracie Barra om studenten kennis te laten maken met de basisprincipes en technieken van Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ).

Het is op maat gemaakt voor mensen met weinig tot geen ervaring in vechtsporten en heeft als doel een sterke basis van vaardigheden en kennis op te bouwen. GB1 richt zich op het aanleren van de essentiële technieken die gebruikt worden bij BJJ, waaronder takedowns, sweeps, submissions en zelfverdedigingsmanoeuvres. Studenten leren hoe ze deze technieken op de juiste manier moeten uitvoeren, zowel op de grond als in staande situaties.

Naast het aanleren van technieken, legt GB1 ook de nadruk op fysieke fitheid en conditie. Studenten doen verschillende warming-up oefeningen, oefeningen en rollende sessies om hun kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en algehele conditie te verbeteren. Verder bevat GB1 zelfverdedigingstechnieken en -strategieën om studenten te helpen zich zelfverzekerd en veilig te voelen in echte situaties. Dit houdt ook in dat je leert hoe je je kunt verdedigen tegen veelvoorkomende aanvallen en hoe je kunt ontsnappen uit gevaarlijke posities.

GB1 volgt een progressieve leerstructuur, waarbij elke les voortbouwt op de concepten en technieken die in eerdere sessies zijn aangeleerd. Studenten worden aangemoedigd om regelmatig te oefenen en consequent lessen bij te wonen om hun vooruitgang te maximaliseren. In het algemeen heeft GB1 als doel een uitgebreide introductie te geven in BJJ, waarbij studenten worden voorzien van de nodige vaardigheden, kennis en zelfvertrouwen om hun reis in de vechtsport voort te zetten.

GB1 Foundations program