Skip to content

NO-GI / GRAPPLING

Grappling (NO-GI of te wel zonder kimono) is een vechtsport die zich richt op grondgevecht. Het is een combinatie van technieken uit het Braziliaanse Jiu-Jitsu, worstelen en judo. In tegenstelling tot andere vechtsporten, waarbij de nadruk vaak ligt op stoten en trappen, is het doel van Grappling om je tegenstander naar de grond te krijgen en hem te controleren met behulp van grepen en klemmen. Het is een zeer technische sport waarbij strategie en tactiek belangrijk zijn. Het vergt kracht, flexibiliteit en een goede mentale focus. Het is een geweldige manier om je conditie te verbeteren, je zelfvertrouwen te vergroten en zelfverdedigingsvaardigheden te ontwikkelen.

Grappling kan beoefend worden als een recreatieve activiteit, maar er zijn ook competities waarin je je vaardigheden kunt meten met andere beoefenaars. Het is een sport die geschikt is voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden en fitnessniveaus.

Bij het beoefenen van Grappling leer je verschillende technieken, waaronder takedowns, submissions en escapes. Je leert hoe je je lichaam op de juiste manier kunt gebruiken om je tegenstander te controleren en hem in een positie te brengen waarin hij zich moet overgeven of opgeven. Het is niet alleen fysiek uitdagend, maar het vereist ook mentale en emotionele discipline. Het helpt je omgaan met stress en spanning, en geeft je de mogelijkheid om je grenzen te verleggen en jezelf te overtreffen. Kortom, het is een fascinerende en uitdagende vechtsport die je lichamelijk en mentaal sterker maakt. Het is een geweldige manier om fit te worden, zelfvertrouwen op te bouwen en een nieuwe passie te ontwikkelen. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de wereld van Grappling!

GB 3 NO-GI Online door Braulio Estima: