Skip to content

Over ons

In Bunnik, gemeente Utrecht, wordt er dagelijks Braziliaans jiu jitsu (BJJ) getraind. Dit gebeurt onder leiding van professor Daniel Ferreira. Daniel is een Braziliaanse Black Belt die al meer dan tien jaar les geeft in BJJ maar ook in Grappling en zelfverdediging. Hij heeft bijna dertig jaar ervaring in Braziliaans jiu jitsu. Bovendien heeft hij het grootste gedeelte van zijn ervaring opgedaan in Sao Paulo, Brazilie.

Over ons

Wat is BJJ?

Bij BJJ probeer je de tegenstander zo snel mogelijk naar de grond te krijgen. Dit doe je bijvoorbeeld via een take-down of een worp. Daarna kan je verdergaan met het grondgevecht. Het doel is een dominante positie te krijgen. Daarnaast probeer je ervoor te zorgen dat de tegenstander “afklopt”. Er wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld controlerende grepen, armklemmen, beenklemmen en stoten. Deze strategie is erop gericht het voordeel weg te nemen van een tegenstander die bekwamer is in het “staande gevecht”. BJJ heeft een voorkeur voor praktische technieken die bovendien getest zijn in talrijke wedstrijden.

Gracie Barra

Wij zijn een officiële Gracie Barra (GB) school waardoor wij onderdeel zijn van een internationaal team. GB heeft meer dan 900 scholen die bovendien verspreid zijn over 6 continenten. Onze trainers zijn gecertificeerd door GB. Ook volgen zij het lessysteem zoals ontwikkeld door GB. Daarmee streven wij ernaar onze studenten het maximale uit de trainingen te laten halen. Als studenten regelmatig en toegewijd met BJJ bezig zijn dan wordt het een life-style. Waar men veel voordeel van zal ondervinden in het dagelijks leven.

Voor volwassenen en kinderen

Tijdens de lessen voor volwassenen en Teens (13 t/m 17 jaar) wordt er veel aandacht besteed aan het trainen van technieken. Daarnaast zijn de conditie en het uithoudingsvermogen ook van belang. Tegelijkertijd hebben de lessen als doel de persoon in staat te stellen zich daadwerkelijk op straat te verdedigen. We bieden verschillende programma’s aan zodat we een goed lesaanbod hebben voor iedereen. Lees hier meer over onze verschillende programma’s. Onze Little Champions (7 t/m 9 jaar) en Juniors (10 t/m 12 jaar) krijgen verschillende oefeningen en spelvormen tijdens de lessen. Daardoor raken ze vertrouwd met zelfverdediging. Motorische bewegingsoefeningen, zelfvertrouwen en discipline staan daarom centraal in onze lessen.

Verschillende abonnementen

Voor volwassenen bieden wij verschillende abonnementsvormen aan: maandkaarten, strippenkaarten en memberships. Daarmee proberen we voor iedereen een passend aanbod te hebben. Het is bij ons verplicht om tijdens de les een kimono van on team Gracie Barra te gebruiken. Dit geldt ook voor studenten die tijdelijk met ons mee trainen.

Onze trainers zijn in het bezit van een geldig diploma “Eerste Hulp” van Het Oranje Kruis met een aanvullende kwalificatie “Eerste Hulp aan Kinderen”.