Over ons

In Bunnik, gemeente Utrecht, wordt er dagelijks Braziliaans jiu jitsu (BJJ) getraind. Dit gebeurt onder leiding van professor Daniel Ferreira. Daniel is een Braziliaanse Black Belt die al meer dan negen jaar les geeft in BJJ maar ook in Grappling en zelfverdediging. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in jiu jitsu. Bovendien heeft hij het grootste gedeelte van zijn ervaring opgedaan in Sao Paulo.

Over ons
Over ons

Wat is BJJ?

Bij BJJ probeer je de tegenstander zo snel mogelijk naar de grond te krijgen. Dit doe je bijvoorbeeld via een take-down of een worp. Daarna kan je verdergaan met het grondgevecht. Het doel is een dominante positie te krijgen. Daarnaast probeer je ervoor te zorgen dat de tegenstander “afklopt”. Er wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld controlerende grepen, armklemmen, beenklemmen en stoten. Deze strategie is erop gericht het voordeel weg te nemen van een tegenstander die bekwamer is in het “staande gevecht”. BJJ heeft een voorkeur voor praktische technieken die bovendien getest zijn in talrijke wedstrijden.

Gracie Barra

Wij zijn een officiële Gracie Barra (GB) school waardoor wij onderdeel zijn van een internationaal team. GB heeft meer dan 800 scholen die bovendien verspreid zijn over 6 continenten. Onze trainers zijn gecertificeerd door GB. Ook volgen zij het lessysteem zoals ontwikkeld door GB. Daarmee streven wij ernaar onze studenten het maximale uit de trainingen te laten halen. Als studenten regelmatig en toegewijd met BJJ bezig zijn dan wordt het een life-style. Waar men veel voordeel van zal ondervinden in het dagelijks leven.

Voor volwassenen en kinderen

De lessen voor volwassenen en 12+ zijn erop gericht om de technieken te trainen. Daarnaast zijn de conditie en het uithoudingsvermogen ook van belang. Tegelijkertijd hebben de lessen als doel de persoon in staat te stellen zich daadwerkelijk op straat te verdedigen. Met de bedoeling een goed lesaanbod te hebben voor iedereen zijn er verschillende programma’s ontwikkeld. Lees hier meer over onze programma’s. Onze kinderlessen (van 7 tot 11 jaar) bevatten verschillende oefeningen en spelvormen. Daardoor raken ze vertrouwd met zelfverdediging. Motorische bewegingsoefeningen, zelfvertrouwen en discipline staan daarom centraal in onze lessen.

Verschillende abonnementen

Voor volwassenen bieden wij verschillende abonnementsvormen aan. Daarmee proberen we voor iedereen een passend aanbod te hebben. Check onze shop voor meer informatie. Het is bij ons verplicht om tijdens de les kleding, denk daarbij aan een kimono of rash guard, van GB te gebruiken. Dit geldt ook voor studenten die tijdelijk met ons mee trainen.

Daniel is in het bezit van een geldig diploma “Eerste Hulp” van Het Oranje Kruis. Bovendien met een aanvullende kwalificatie “Eerste Hulp aan Kinderen”.