Skip to content

Over ons

Bij Gracie Barra Utrecht (in Bunnik) kun je dagelijks Braziliaans jiu jitsu (BJJ) en Grappling trainen onder leiding van professor Daniel Ferreira. Daniel is een Braziliaanse Black Belt die al meer dan twaalf jaar BJJ (Gi en No-Gi) training geeft. Hij is geboren en getogen in Sao Paulo (Brazilie) en heeft meer dan dertig jaar ervaring met deze vechtsport.

Daniel Ferreira

Wat is BJJ?

Bij BJJ probeer je de tegenstander zo snel mogelijk naar de grond te krijgen. Dit doe je bijvoorbeeld via een take-down of een worp. Daarna kun je verdergaan met het grondgevecht. Het doel is een dominante positie te krijgen. Daarnaast probeer je ervoor te zorgen dat de tegenstander opgeeft (“afklopt”). Er wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld controlerende grepen, armklemmen, beenklemmen en stoten. De strategie is erop gericht het voordeel weg te nemen bij een tegenstander die bekwamer is in het “staande gevecht”. BJJ heeft een voorkeur voor praktische technieken die succesvol zijn gebleken in talrijke wedstrijden.

Gracie Barra

Gracie Barra Utrecht is een officiële Gracie Barra (GB) school waardoor wij onderdeel zijn van een internationaal team. GB heeft meer dan 900 scholen die bovendien verspreid zijn over 6 continenten. Onze trainers zijn gecertificeerd door GB. Ook volgen zij het lessysteem zoals ontwikkeld door GB. Daarmee streven wij ernaar onze studenten het maximale uit de trainingen te laten halen. Door regelmatig en toegewijd met BJJ bezig te zijn wordt het een levensstijl. Hier kun je veel voordeel van ondervinden in het dagelijks leven.

Voor volwassenen en kinderen

Tijdens de lessen voor volwassenen en Teens (13 t/m 16 jaar) wordt er veel aandacht besteed aan het trainen van technieken. Daarnaast zijn de conditie en het uithoudingsvermogen ook van belang. Tegelijkertijd hebben de lessen als doel de persoon in staat te stellen zich daadwerkelijk op straat te verdedigen. We bieden verschillende programma’s aan zodat we een goed lesaanbod hebben voor iedereen. Lees hier meer over onze verschillende programma’s. Onze Little Champions (7 t/m 9 jaar) en Juniors (10 t/m 12 jaar) krijgen verschillende oefeningen en spelvormen tijdens de lessen. Daardoor raken ze vertrouwd met zelfverdediging. Motorische bewegingsoefeningen, zelfvertrouwen en discipline staan daarom centraal in onze lessen.

Verschillende abonnementen

Voor volwassenen bieden wij verschillende abonnementsvormen aan: leskaarten (maandkaarten en strippenkaarten) en abonnementen. Daarmee proberen we voor iedereen een passend aanbod te hebben. Het is bij ons verplicht om tijdens de les een kimono van ons team Gracie Barra te gebruiken. Voor studenten die tijdelijk bij ons trainen geldt een uitzondering.

Onze trainers zijn in het bezit van een geldig diploma “Eerste Hulp” van Het Oranje Kruis met een aanvullende kwalificatie “Eerste Hulp aan Kinderen”.