Onze programma’s

No-contact Fit (training)

Een combinatie van fitness en BJJ bewegingen. Sporten op 1,5m afstand van elkaar (in groepjes van maximaal 4). Een goede training om gemotiveerd en in beweging te blijven. 

GB1 Fundamentals program (beginners programma)

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een geweldige vechter? Wat is er nodig voor iemand om zijn of haar eigen potentieel te realiseren?

Best presterende vechters en individuen volgen een gemeenschappelijke reeks principes die hun succes ondersteunen. Het beoefenen van Gracie Barra jiu-jitsu stelt individuen in staat om deze principes te begrijpen via een uitdagend proces dat instructie, observatie, oefening, gepaste feedback, live training en competitie combineert.

Studenten ervaren resultaten die verder gaan dan winst in kracht, flexibiliteit, fitness of zelfverdedigingsvaardigheden. Door trouw te blijven aan de lessen die tijdens de training zijn geleerd en deze buiten de matten toe te passen, ervaren Gracie Barra studenten een algehele verbetering van hun focus, energie en algemeen welzijn.

Het GB¹ programma leert deze basisprincipes van effectief vechten aan individuen zoals jij. De structuur vat een enorme diversiteit van jiu-jitsu samen in fundamentele bewegingen die intelligent en veilig worden gecombineerd om jouw leerproces te optimaliseren.

Je zult je eerste training bij Gracie Barra nooit vergeten!

We raden je aan 15 minuten voor het begin van de les aanwezig te zijn. Als je in de rij gaat staan om de les te beginnen, zal je merken dat de instructeur een duidelijke opzet voor de les aangeeft. Dit is gebruikelijk. De lesroutine is altijd hetzelfde, dus je weet precies wat je kunt verwachten tijdens elk onderdeel van de training; de technieken veranderen echter! Je leert meer dan 100 techniekcombinaties gedurende vier maanden (bij minimaal 2 keer per week trainen), dus wees klaar voor de reis! Je zult ook veel leren van medestudenten. Tegen het einde van de les zal je fysiek moe zijn maar mentaal opgewekt. Raak echter niet te uitgeput – we hopen je de volgende dag terug te zien! Vergeet niet dat je zoveel kunt trainen als je wilt.

GB2 Advanced jiu-jitsu (gevorderde programma: vanaf 3 strepen witte band)

Wat komt er na het beheersen van de basisprincipes? Wat is de volgende stap in de jiu-jitsu-reis?

De Gracie Barra programmastructuur definieert drie hoofdstadia van ontwikkeling voor studenten: het GB¹ Fundamentals program, het GB² Advanced jiu-jitsu en het GB³ Black Belt program. Deze fasen geven verschillende volwassenheidsniveaus aan en studenten gaan van de ene naar de andere in hun eigen natuurlijke voortgang.

Terwijl het GB¹ programma zich richt op de bouwstenen en basisprincipes van het Braziliaans jiu-jitsu, bestaat het GB² programma uit hoogwaardige technieken en oefeningen die het vechtspel van studenten beginnen vorm te geven door de ontwikkeling van reflexen, snelheid en reactietijd, evenals overgangen tussen de ene techniek en de andere.

Na een paar maanden in het GB² programma ervaren studenten meestal een diepere betrokkenheid bij de filosofie van GB, een sterkere band met trainingspartners en meer discipline en toewijding aan gezonde gewoonten die hen in goede vorm houden.

GB² programmaonderdelen zijn gebaseerd op een gedefinieerde klassenstructuur en een curriculum met een brede en ruimdenkende benadering, met technieken uit verschillende grapplingstijlen zoals worstelen, judo, sambo en natuurlijk Gracie Barra jiu-jitsu.

GB3 Black Belt program (expert programma)

Het GB3 programma is de laatste fase in de volwassen programmastructuur van Gracie Barra. Hoewel het bereiken hiervan het hoogste niveau van training op onze school vertegenwoordigt, betekent dit ook een nieuw begin voor de student.

Het doel van dit programma is om het Jiu-Jitsu spel van de student verder te ontwikkelen door hem of haar bloot te stellen aan geavanceerde Jiu-Jitsu-technieken en hun variaties. Het dynamische curriculum en de lessen van het programma, gevolgd door live trainingssessies van een uur, bouwen een uitdagende maar veilige omgeving voor studenten op om van hun blauwe naar zwarte banden te evolueren.