Skip to content

GB2 ADVANCED

GB2 ADVANCED (gevorderde programma: vanaf 3 strepen witte band)

Wat komt er na het beheersen van de basisprincipes? Wat is de volgende stap in de jiu-jitsu-reis?

De Gracie Barra programmastructuur definieert drie hoofdstadia van ontwikkeling voor studenten: het GB1 FUNDAMENTALS, het GB2 ADVANCED en het GB3 BLACK BELT programma. Deze fasen geven verschillende volwassenheidsniveaus aan en studenten gaan van de ene naar de andere in hun eigen natuurlijke voortgang.

Terwijl het GB1 programma zich richt op de bouwstenen en basisprincipes van het Braziliaans jiu-jitsu, bestaat het GB2 ADVANCED programma uit hoogwaardige technieken en oefeningen die het vechtspel van studenten beginnen vorm te geven door de ontwikkeling van reflexen, snelheid en reactietijd, evenals overgangen tussen de ene techniek en de andere.

Na een paar maanden in het GB2 ADVANCED programma ervaren studenten meestal een diepere betrokkenheid bij de filosofie van GB, een sterkere band met trainingspartners en meer discipline en toewijding aan gezonde gewoonten die hen in goede vorm houden.

Het GB2 ADVANCED programma is gebaseerd op een gedefinieerde klassenstructuur en een curriculum met een brede en ruimdenkende benadering, met technieken uit verschillende grapplingstijlen zoals worstelen, judo, sambo en natuurlijk Gracie Barra jiu-jitsu.