Skip to content

Coronamaatregelen kinderen

In het algemeen geldt:

Heb je milde klachten, zoals verkoudheidsklachten, neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? En/of heb je plotseling verlies van reuk of smaak? Laat je testen, en blijf thuis tot de uitslag van de test bekend is.

Heb je ook koorts en/of benauwdheid? Iedereen in het huishouden blijft thuis. Als iemand in het huishouden positief is getest op COVID-19, blijft Iedereen in het huishouden thuis. Krijg je klachten? Dan laat je je testen.

Pas goede hygiëne toe (was vaak je handen met water en zeep, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi ze daarna weg) 

Kinderen die  hoesten, benauwd zijn of andere klachten hebben die bij COVID-19 kunnen passen, moeten thuisblijven tot de klachten over zijn. Kinderen kunnen op verzoek van de ouders getest worden. Neem contact op met de huisarts als je kind ernstige klachten heeft. 

Bij binnenkomst in de sportschool:

Desinfecteer bij binnenkomst je handen.

Kinderen komen zoveel mogelijk in sportkleding naar de sportschool. De kleedkamers zijn open, dus omkleden is mogelijk. Zorg dat ze thuis naar het toilet zijn geweest.

Kom niet eerder dan tien minuten voor aanvang van de sportactiviteit naar binnen in de sportschool.

Neem een eigen bidon gevuld mee om uit te drinken.

Verlaat direct na de sportactiviteit de sportschool via de aangegeven route.

Tot slot:

Indien iemand in het gezin positief is getest op het COVID-19 virus dan horen wij dit graag zo snel mogelijk. Dan kunnen wij kijken wanneer het kind voor het laatst bij ons in de Dojo is geweest en indien nodig iedereen informeren die in dezelfde les heeft getraind.